Discovery

DVD Cum functioneaza lucrurile 1
DVD Cum functioneaza lucrurile 1

Price:   19,90Lei
Preţul redus: 17,91Lei

Adaugă în Coş:         
Details:

Lemnul
Extraordinara marime si durabilitate a arborilor sunt uluitoare in sine, iar atunci cand sunt crescuti si recoltati de catre om, puterea lor se multiplica. Comparand un kilogram de lemn cu un kilogram de otel, vedem ca lemnul este mai puternic decat otelul, lemnul a stat la baza constructiilor timp de secole. Chiar si cu evolutia tehnologiei moderne, inca suntem dependenti de lemn, de la manufacturarea hartiei la constructiile de case. Acum oamenii de stiinta descopera moduri in care pot transforma copaci simpli in super copaci si incearca si mai mult – chiar sa ne alimenteze masinile!

Otelul
Cele mai mari poduri si cele mai inalte cladiri ale lumii sunt testament pentru incredibila forta si flexibilitate a otelului. Nascut din explozia stelelor cu mult inainte sa existe viata pe Pamant, a devenit o parte indelebila a civilizatiei umane. Deoarece a fost baza tehnologiei in lumea antica si a jucat un rol vital in industria revolutionara, se poate spune ca otelul a fost in inima fiecarei inovatii arhitecturale din istorie. Descoperiti cum a fost posibil ca otelul sa creeze o punte intre delicat si puternic – si cum oamenii de stiinta imping otelul chiar mai departe.

Apa
Apa taie metalul si da forma planetei noastre. Forta sa naturala sfideaza legile fizicii si in acelasi timp intretine viata asa cum o stim. In timp ce oamenii de stiinta incearca sa descifreze secretele modului in care se comporta apa, ei descopera ca poate face mai mult decat ne-am fi imaginat vreodata. De la crearea unei seminte care poate produce apa pana la exploatarea puterii apei pentru hidroelectricitate, stiinta a deschis larg usa asupra misterului functionarii apei. Afla cum este posibil ca apa sa fie atat o forta devastatoare a naturii, cat si o componenta complexa necesara dezvoltarii vietii

Acest produs a fost adaugat in catalog la data de 28 iulie 2015.